Microsoft PowerPoint of Google Presentaties in Oscart? Uiteraard.

Google Slides en bij uitstek Microsoft PowerPoint behoren tot de meest gebruikte tools om bedrijfs- of productpresentaties te maken. Wellicht heb ook jij veel tijd geïnvesteerd in het opmaken van documentsjablonen waarin je een huisstijl hanteert. Of misschien heb je een interessante en goede presentatie liggen die je ook moeiteloos op je digital signage schermen aan jouw klanten, bezoekers of medewerkers wil exposeren?

Met Oscart is dit kinderspel. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te realiseren. Hieronder vind je de krijtlijnen van 3 methodes om jouw presentatie naar je schermen te brengen.

Methode 1. Exporteer je presentatie naar afbeeldingen of video en importeer de bestanden in Oscart

Vanuit PowerPoint en Google Slides kan je eenvoudig en snel alle dia’s exporteren naar afzonderlijke JPEG bestanden.

In PowerPoint kies je Bestand > Exporteren. Als bestandsindeling selecteer je JPEG om alle dia’s als afzonderlijke beelden te downloaden of MP4 als je de presentatie als een video wenst. In Google Slides kies je Bestand > Downloaden > Jpeg-afbeelding. Helaas moet je dit dia per dia doen. Je kan eventueel je Google Presentatie downloaden als een PowerPoint bestand en vervolgens met PowerPoint dezelfde acties als hierboven toepassen. Of als PDF downloaden en de individuele pagina’s vervolgens als JPEG exporteren met een 3rd party tool.

Open je webbrowser en login op je Oscart klantenruimte. Selecteer de bestanden die je hebt gedownload in Verkenner (Windows) of Finder (macOS) en versleep ze naar de dropzone waarin staat “Drop uw bestanden hier” (links onderaan). Nu worden alle bestanden naar de Oscart mediabibliotheek opgeladen. Vervolgens maak je een nieuwe pagina via Digital Signage > Pagina’s > Nieuw. Geef je pagina een naam en voeg een afbeeldingszone toe via het + symbool (of videozone indien je met een video werkt). Oscart laat je vervolgens toe om één of meerdere afbeeldingen te kiezen. Selecteer de zopas opgeladen dia’s, pas eventueel de animatie-effecten en volgorde aan. Klaar!

Methode 2. Plaats je presentatie op het internet, en maak een schermpagina in Oscart die je presentatie oplaadt in een iframe

In Google Presentaties ga je als volgt te werk: open de presentatie en kies “Publiceer op internet” in het menu Bestand. Vervolgens selecteer je op het volgende scherm het tabblad “Invoegen”. Daar activeer je beide opties om de slideshow automatisch te (her)starten en pas je eventueel de grootte aan. Vervolgens kopieer je de html code maar behoud je enkel de tekst die de source van de iframe wordt. Dit is de tekst tussen aanhalingstekens die de URL is van de presentatie, en die we gebruiken in Oscart. Maak in Oscart een nieuwe pagina en voeg een iframe widget/zone toe. Pas de instellingen van de zone aan (grootte op full screen dus meestal 1920 x 1080). Ga naar zone inhoud en voeg de hierboven gekopieerde tekst (URL zonder aanhalingstekens) in als waarde voor Url. Bewaar de pagina en voeg deze toe aan een playlist. Klaar!

Een analoge werkwijze is er voor PowerPoint. In de meest recente versie van PowerPoint (waarbij

de presentatie op OneDrive of SharePoint wordt bewaard), kies je in het menu Bestand voor Delen > Koppeling kopiëren. Vervolgens genereert PowerPoint een URL die je op dezelfde manier kan publiceren op je Oscartschermen zoals hierboven beschreven voor Google Slides. Vergewis je er wel van dat de toegang tot de presentatie voor “Iedereen” moet geactiveerd worden.

En dit is ook meteen het nadeel van deze methode: iedereen die de URL kent, kan de presentatie bekijken. Met andere woorden gebruik deze methode niet voor confidentiële informatie. Voordeel van deze methode: als je nu de originele presentatie wijzigt, zullen de wijzigingen automatisch en direct zichtbaar zijn op je Oscartschermen.

Methode 3. Plaats je slides als afbeeldingen in Dropbox en laat Oscart automatisch alle slides visualiseren

Dit is grotendeels dezelfde methode als de eerste met het grote verschil dat je de afbeeldingen of video niet oplaadt in de Oscart mediabibliotheek maar exporteert naar een map op Dropbox. Vervolgens maak je in Oscart een pagina waarop je een Dropbox zone/widget plaatst die deze map bewaakt. Oscart zal alle afbeeldingen in de map automatisch oppikken en je schermen direct aanpassen. Dus ook hier is het grote voordeel van deze methode dat je niks in Oscart zelf nog hoeft te doen wanneer je presentatie verandert.

Technische vraag of een probleempje? Contacteer onze support.

Interesse in Oscart en je wenst meer info of een demo? Geef maar een seintje!